Menu

eSports

In het seizoen 2017-2018 zette Ajax eSports grote stappen. Competitief gamen groeit en FIFA in het bijzonder. Daarmee wordt ook Ajax eSports populairder. We breidden ons eSports-team uit met 3 nieuwe eSporters. Lev Vinken werd in september binnengehaald en direct verhuurd aan Sparta. Met het vastleggen van de Amerikaan Joey Calabro verkent Ajax eSports sinds 6 april 2018 ook internationaal zijn grenzen. Als kers op de taart contracteerden we Bob van Uden, oud-jeugdspeler en oud-teamgenoot van onder andere Matthijs de Ligt en Justin Kluivert. Hij werd voor een half seizoen uitgeleend aan het Japanse Sagan Tosu.

Het prolongeren van de Nederlandse eDivisie was één van de hoogtepunten van het seizoen 2017-2018. Uiteindelijk versloeg PSV ons in de finale. De play-offs voor de eWorld Cup werden gehouden in Amsterdam. Nog een bevestiging dat Ajax een van de grote namen is in de eSports-wereld. In de halve finale werd Dani Hagebeuk uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar. Met deze prestatie veroverde eSporter Hagebeuk een ticket voor het WK van zomer 2018.

Op commercieel gebied bleef Ajax eSports groeien. Het afgelopen seizoen verwelkomden we PayPal en Subway als nieuwe partners van het virtuele domein. Bovendien verbond onze huidige partner ABN AMRO zich aan Ajax eSports. Verder sloot eSports een samenwerking met social media-powerhouse 433 als onze mediapartner. Met ruim 17 miljoen volgers op Instagram helpen zij Ajax eSports om de doelgroep te bereiken.

In het nieuwe seizoen willen we onze positie als één van de voorlopers in de eSports-wereld vasthouden. Dit doen we door te blijven innoveren en sportief te presteren, zowel nationaal als internationaal.

< Merchandising
Ajax Media >