Menu

International Partnerships

Het afgelopen seizoen vergrootte Ajax zijn internationale aanwezigheid. De afdelingen Ajax Coaching Academy en Internationale partnerships sloten samenwerkingsverbanden met clubs uit China, Japan en Australië. De Ajax Coaching Academy gaat in deze landen aan de slag om de Ajax-filosofie in de jeugdopleidingen te integreren. Ook op commercieel gebied zijn er deals gesloten.

China

Ajax sloot in november 2017 een langdurig partnership met het Chinese Guangzhou R&F FC. De Ajax Coaching Academy gaat helpen bij de ontwikkeling van de gehele jeugdopleiding van Guangzhou R&F. Er zijn momenteel 4 Ajax-trainers fulltime gestationeerd in Meizhou. Hun doel is de Ajax-filosofie te implementeren binnen de jeugdopleiding van deze Chinese club.

Japan

Begin 2018 sloten we een partnership met de Japanse topclub Sagan Tosu. Dit betekent een langdurige samenwerking op meerdere vlakken. Ajax ondersteunt Sagan Tosu bij de organisatie van de jeugdopleiding en de ontwikkeling van trainers en spelers.

Australië

De komende 3 jaar ondersteunt Ajax de jeugdopleiding van Sydney FC. Beide clubs tekenden in april 2018 een samenwerkingsovereenkomst. Met behulp van de Ajax Coaching Academy gaan we het opleidingsniveau van de Australische topclub naar een hoger niveau brengen.

< Partnerships
Business Relations >