Menu

Wedstrijdorganisatie

De afdeling Wedstrijdorganisatie coördineert de gehele gang van zaken rond wedstrijden van het Eerste elftal, Jong, de A1 en de Vrouwen en de uitvoering van andere events, waaronder de buitenlandse trainingskampen, de sponsorreizen en de evenementen voor business relaties, de vereniging en de foundation. Afgelopen jaar waren dat naast de wedstrijden circa 300 events.

Afgelopen jaar heeft de nadruk gelegen op het verder trainen van de steward, een poule van circa 500 mannen en vrouwen, op supportersvriendelijkheid en de-escalatie. Ook was de samenwerking met de gemeente, Arena en politie en justitie]met name gericht op normalisatie rond alle Ajax wedstrijden. Ook de veiligheidsplannen zijn verder geprofessionaliseerd. Met UEFA en KNVB is intensief overleg gevoerd over het verder normaliseren van de voetbalbeleving. De UEFA waardeert Ajax stelselmatig hoog in de veilige en efficiënte organisatie van (buitenlandse) wedstrijden. Met een delegatie van de vaste supporterskern van Zuid-1, de SVA en de AFCA Supportersclub is het overleg verder ingevuld. Dit heeft onder meer geleid tot goede afspraken over het gebruik van het Supportershome dat eind 2018 zal worden opgeleverd.

De afdeling Travel&Events heeft zich in lijn met de rest van de organisatie met name gericht op een efficiëntere event-organisatie en het vernieuwen van de stadionbeleving, bijvoorbeeld de activiteiten in de rust. De Open Dag en een aantal andere events is het afgelopen jaar sober gehouden indachtig het incident met Abdelhak Nouri.

< Ajax Media
De (Nieuwe) Toekomst >