Wij zijn Ajax

Wij zijn Ajax. Dat is het motto van de club waarin voetbal uiteraard centraal staat. Alles draait om voetbal. Een Ajacied is niet alleen de speler die elke week het prachtige shirt mag dragen. Onder Ajacieden verstaan we alle supporters van de club. Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt en een positieve bijdrage levert aan de prestaties van de club, is belangrijk voor ons.

AFC Ajax werd op 18 maart 1900 opgericht in Amsterdam. Anno 2021 is Ajax uitgegroeid tot een grote, beursgenoteerde voetbalclub met internationale allure. Ajax is sinds jaar en dag de meest succesvolle voetbalclub van Nederland en bovendien de Nederlandse club met de grootste internationale naamsbekendheid.

Sinds de invoering van het betaald voetbal in Nederland speelt Ajax onafgebroken op het allerhoogste niveau. De thuiswedstrijden van het eerste team worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, het stadion dat plaats biedt aan bijna 56.000 toeschouwers. Het tweede elftal, Jong Ajax, komt sinds het seizoen 2013-2014 uit op het één na hoogste niveau in Nederland; de Keuken Kampioen Divisie. Dit beloftenelftal speelt de thuiswedstrijden op sportcomplex de Toekomst. Daar spelen ook de verschillende vrouwenelftallen, de jeugdteams en de zaterdagamateurteams hun thuiswedstrijden. Tevens vinden de trainingsactiviteiten van alle elftallen plaats op de Toekomst. In de Johan Cruijff ArenA is ook sinds 1996 het kantoor gehuisvest van onze club. Dit is de basis van waaruit de directie samen met onze collega’s dagelijks werkt aan het organiseren van ons succes, als voetbalclub en als beursgenoteerde onderneming.

Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt en een positieve bijdrage levert aan de prestaties van de club, is een belangrijke stakeholder voor ons. Zo hechten we veel waarde aan onze trouwe groep seizoenkaarthouders en de vele vrijwilligers die zich voor Ajax inzetten. Sponsors en partners en alle andere bedrijven waarmee we samenwerken, zijn onmisbaar voor de club. De Supportersvereniging Ajax (SVA), de Ajax Business Associates (ABA) en de AFCA Supportersclub zijn groeperingen waar Ajax regelmatig mee overlegt, evenals met de Johan Cruijff ArenA en de gemeente Amsterdam. De betrokkenheid van onze aandeelhouders en de KNVB vormt een belangrijke input voor ons succes.