Missie: for the fans

Zonder fans is er geen voetbal, dat geldt zonder uitzondering ook voor Ajax.

Het is onze missie om miljoenen mensen over de hele wereld te vermaken met onze manier van voetballen waarbij we de sterren van morgen opleiden.

Ons streven is om onze fans te vermaken met spel op een zo hoog mogelijk niveau. Om dat te kunnen realiseren geven de spelers keer op keer alles. En als je wint kun je weer verder investeren in de kwaliteit en toekomst van het voetbal. Onze strategie is erop gericht om een optimaal samenspel met de fans te hebben.

Ajax-fans zijn niet alleen in Nederland op grote schaal te vinden, van over de hele wereld krijgen we support. Wij tonen waardering voor onze fans en delen de trots; van de stadionbeleving tot de content die we via onze officiële mediakanalen verspreiden.

Als kweekvijver voor talent creëren we niet alleen waarde voor Ajax en de directe supporters. De door ons opgeleide talenten versterken wereldwijd voetbalteams en zijn lokaal, zowel binnen als buiten voetbalclubs, een voorbeeld voor talentontwikkeling. We zetten met onze opleiding en prestaties aan tot sportieve activiteiten, wat leidt tot plezier, ambitie en motivatie voor sport en beweging. Voetbal als sport verbindt en verbroedert. Voetbal is van en voor iedereen en biedt op of rond het veld of buiten in een woonwijk een ontmoetingsplek voor allerlei mensen met een gedeelde hobby, passie of vermaak. Onze rol in de samenleving, onze reputatie en betekenis zetten we niet te vergeten in om onze maatschappelijke waarde te vergroten. Dat doet de club onder andere via de Ajax Foundation, als onafhankelijke, maar aan AFC Ajax NV gelieerde stichting. Op een betrokken, sympathieke en bovendien respectvolle manier wil de Ajax Foundation verbondenheid stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden. Wij werken hard aan de ontwikkeling van De Nieuwe Toekomst waar we ons talent opleiden en trainen maar waarmee we ook een belangrijke plek in onze omgeving innemen voor een sterk verenigingsleven en maatschappelijke projecten. Bovendien vormt De Nieuwe Toekomst een belangrijk onderdeel van een bredere en duurzame gebiedsontwikkeling.