Onze voetbalfilosofie

Ajax is er op de wereld om mensen wereldwijd te vermaken en inspireren met onze manier van voetballen en om de jeugd dromen en kansen te geven.

Door altijd voor de winst te gaan, met aanvallend en creatief voetbal, vermaken we onze fans en inspireren we jonge voetballers.

Hierbij willen we jaar in jaar uit gaan voor de nationale prijzen en UEFA Champions League voetbal spelen om het bereik van onze voetbalfilosofie zo ver als mogelijk te laten reiken. Vanwege de financiële, en daardoor indirect de sportieve kloof tussen Nederland en de Europese topcompetities, zijn wij niet bij machte om de meest gelouterde toppers aan te trekken. Daarom maken we gebruik van onze eigen krachten en gaan we inventief om met de omstandigheden.

Zelf spelers opleiden en klaarstomen voor de top is waar we goed in zijn. Hiermee maken we het verschil. Door onze talentontwikkeling op het allerhoogste niveau van de wereld te houden zijn we in staat om dromen te verwezenlijken. Jaar in jaar uit spelen in de UEFA Champions League vergroot de kans dat gearriveerde toptalenten bij Ajax willen (blijven) spelen. Een alert en actief scoutingsbeleid helpt om (de allerjongste) talenten aan te trekken en om de selectie de juiste impulsen te geven. Met een selectie die bestaat uit door ons zelf opgeleid talent en aangetrokken spelers met (internationale) ervaring, kunnen we concurreren met de wereldtop. Vanuit deze filosofie borduren we voort aan onze missie en visie.